Scrisoare de intenţie

Catre Federatia Romana Speologie

Buna ziua,

In cele ce urmeaza , va prezentam candidatura noastra pentru organizarea Congresul National de Speologie (CNS) 2012.

Cine suntem?

Suntem un grup de tineri care a preluat stafeta Cercului Speo Avenul – Brasov.De cativa ani activam impreuna cu cei care au mai ramas din vechii membri. Anul acesta am demarat procedurile de constituire oficiala a Clubului de Speologie Avenul Brasov. Estimam sa avem statut de ONG in decursul lunii noiembrie 2011.

Istorie (credentiale)

Cercul Speo Avenul a fost fondat in anul 1952 de regretatii: Friedrich Thomas, Liviu Munthiu, Constantin Ghimbăşan, Fritz Thomas si nu in ultimul rand Walter Gutt. De-a lungul anilor au desfasurat o activitate bogata practica si teoretica. Au inceput prin explorarea avenelor din Piatra Craiului: Vladusca si Avenul Grind (Gaura din Funduri), au participat activ la explorarile din carstul mehedintean: Topolnita si Epuran. Walter Gutt si-a adus contributia la partea teoretica si tehnica atat a speologiei cat si a alpinismului. A fondat prima scoala de speologie – TSA si si-a adus contributia semnificativa la studierea si organizarea Salvaspeo si Salvamont.

Intentie (aniversara)

Anul viitor sarbatorim 60 de ani de activitate a clubului nostru si 40 ani de la organizarea primului Congres National de Speologie (Speosport). Consideram ca este un moment bun sa ne aducem din nou contributia in slujba comunitatii speologilor din Romania prin organizarea editiei din 2012 a CNS.

Clubul de speologie Avenul – Brasov

Brasov, 16 Octombrie 2011

This entry was posted in Documente and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Scrisoare de intenţie

  1. stelian grigore says:

    Primul speosport a avut loc la Padina in 1973 . A 40-a editie se desfasoara intotdeauna la 39 de ani de la prima. Sa ne vedem sanatosi la Rasnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *