Circulara 1

 • Anul acesta sărbătorim 40 de ani de când, în 1973, speologii români se reuneau pentru prima dată la cabana Padina, în cadrul unei manifestări numite „Speosport”. De atunci, acest eveniment s-a repetat anual până în anul 1996, când s-a utilizat concomitent denumirea de “Speosport” şi “Congres Naţional de Speologie”. Din anul 2000 reuniunea se numeşte Congresul Naţional de Speologie, reuniune anuală a speologilor români. El marchează bilanţul unui an de activitate, fiind un forum de exprimare şi dezbatere pe toate domeniile ce ţin de speologie, carstologie sau sunt conexe acestora.
 • Şi pentu noi acest an reprezintă o aniversare. Acum 60 de ani, in anul 1952, regretaţii Friedrich Thomas, Liviu Munthiu, Constantin Ghimbăşan, Fritz Thomas şi nu în ultimul rând Walter Gutt, au pus bazele Cercului Speo Avenul. De-a lungul anilor au desfăşurat o bogată activitate speologică practică şi teoretică. Au început prin explorarea avenelor din Piatra Craiului: Vlăduşca şi Avenul Grind (Gaura din Funduri), au participat activ la explorările din carstul mehedinţean: Topolniţa şi Epuran. Walter Gutt şi-a adus contribuţia la dezvoltarea teoretică, practică şi tehnică atât a speologiei cât şi a alpinismului. A fondat prima şcoala de speologie – TSA şi şi-a adus contribuţia semnificativă la studierea tehnicilor specifice cât şi organizarea Salvaspeo şi Salvamont. Actualmente suntem un grup de tineri care a preluat ştafeta Cercului Speo Avenul – Braşov. De câţiva ani activăm în domeniul speologiei împreună cu cei care au mai rămas din vechii membri.
 • Congresul Naţional de Speologie, ediţia a XXXX-a va fi organizat în oraşul Râşnov, judetul Braşov, Valea Cetăţii ( http://www.primariarasnov.ro , http://www.risnov.ro ). Oraşul Râşnov se află la poalele masivului Postăvarul, în depresiunea Bârsei aproape de obiective cum ar fi Parcul Naţional Piatra Craiului (http://www.pcrai.ro), Parcul Natural Bucegi (http://www.bucegipark.ro), etc.
 • Program preliminar

• Excursii: 5 – 7 septembrie 2012
• Congres: 7 – 9 septembrie 2012
• Informaţii/înscriere:
http://congres2012.avenul.ro
(pagina funcţională in curând)
e-mail: congres@avenul.ro
Telefon: 0722591209

 • Acces auto:

• Braşov – Râşnov (15 km)
• Bucureşti – Predeal – Râşnov(163 km)
• Piteşti – Câmpulung – Bran – Râşnov (124 km)
• Sibiu – Făgăraş – Ghimbav – Cristian – Râşnov (143 km)
Curse de autobuz din Braşov si Piteşti
Gara CFR, curse locale din gara Braşov (trenuri personale)

 • Taxa de participare – 50 lei. Taxa de participare include: acces la toate secţiunile Congresului, masa festivă, mapa şi ecusonul de participare, cazare gratuită în cort propriu în spaţiu împrejmuit. Pentru însoţitori, taxa de participare va consta din costurile efective ale activităţilor la care doresc să participe. Se asigură următoarele reduceri pentru plata în avans a taxei de participare:
  – până la 30 mai, taxa de participare va fi de 30 lei
  – până la 30 iulie, taxa de participare va fi de 35 lei.

Taxele de participare se vor plăti in contul:
Clubul de Speologie Avenul
Cont: RO29BTRL00801205729149XX
Deschis la Banca Transilvania – Agentia Brasov
Cu menţiunea: Taxa congres FRS şi numele explicit al celor înscrişi.

 • Cazare – Detaliile legate de cazare vor fi anunţate în circulara a II-a.
 •   Primele informaţii:

• Informaţii actualizate veţi putea găsi în curând pe http://congres2012.avenul.ro şi/sau www.frspeo.ro. Tot ceea ce ştim va fi postat pe site imediat.
• A doua circulară va include formularul de înscriere şi un program al tuturor activităţilor; ea va fi trimisă prin e-mail şi postată pe site-urile amintite.
• Rezervările pentru excursii, cazare şi activităţi se vor face în ordinea înscrierii participanţilor.
• Pentru a putea programa Sesiunea de comunicări, înscrierea trebuie să se facă în perioada stabilită prin circulare. Va exista evident şi un spaţiu de 10% pentru comunicări şi descoperiri de ultimă oră.
• Comunicările pot fi ştiinţifice, explorative sau de informare.
• Înregistrarea timpurie ne ajută şi vă ajută şi pe Dv. să vă puteţi programa concediul, sau o mică parte a lui, în această perioadă frumoasă a anului.

 • În zilele Pre – Congres puteţi participa la excursiile ce vor avea loc în peşteri din Culoarul Rucar – Bran, Piatra Craiului, Postavarul şi Bucegi. În aceleaşi zone se vor organiza şi excursii în vederea vizitării formaţiunilor de exocarst cum ar fi Zaplaz sau Complexul Cerdacul Stanciului din Piatra Craiului.
 • Aşteptăm înscrierile Dv. până 20 august 2012 pentru a putea lua măsurile organizatorice necesare unei desfăşurări cât mai bune. Cei care se înscriu după această dată vor putea participa la Congres cu aceeaşi taxă unică de participare, dar s-ar putea să nu mai beneficieze de mapă (tipărirea se va face după 1 august, cu un număr de cca 10 % exemplare în plus). Ne dorim o colaborare bună cu toţi participanţii şi dorim să ştiţi că vă aşteptăm, ca să ne simţim bine împreună.
This entry was posted in Documente and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Circulara 1

 1. Roxana Comanescu says:

  Am aflat acum de curand de congres, aseara am intrat in posesia site.ului… si in seara aceasta am trimis foaia de inscriere pe adresa mentionata…
  Mi-ar face o deosebita placere sa particip de joi seara sau vineri dimineata la aceasta actiune (cazarea la cort , in zona imprejmuita)…
  Intrebarea mea este…daca se mai poate?!
  Am fost membru activ la „HADES’ Ploiesti pana in 2000, practic in continuare alpinism si drumetii montane, am doua stagii de TSA in Caput si doua de cartare in Closani (dar nu am intrat in posesia diplomelor nici pana astazi…poate sa confirme Tudor Marin, Felix Papiu, Lucian Busu, Calin Voda, Romeo Perlic).
  Nu pot sa particip la excursiile mentionate deoarece de 2 saptamani am o problema la piciorul drept…asa ca sunt ‘domestica’.
  Multumesc si astept raspunsul dvs la adresa mentionata.
  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *